Koncepcja modernizacji Parku Opaczewskiego w Warszawie

Park Opaczewski – intensywna zieleń we wnętrzu urbanistycznym.
Pow. ca 3 ha, ograniczony ulicami Opaczewską, Szczęśliwicką i Grójecką.
Główną ideą zagospodarowania parku, było oparcie wszystkich planowanych funkcji o główny ciąg komunikacyjny, a zarazem urozmaicenie programu Parku celem poszerzenia grona użytkowników. Ważnym aspektem wpływającym na kształt koncepcji było również bezpieczeństwo użytkowników Parku, w szczególności po zmierzchu oraz estetyka Parku. Zgodnie z wytycznymi do koncepcji oraz wynikami badań wykonanych przez firmę Life Space, nowy program parku, umożliwiał na korzystanie z parku wielu grupom społecznym jednocześnie, ludziom młodym, starszym, niepełnosprawnym, spędzającym czas w grupach i indywidualnie, w sposób komfortowy.